03/07/2018

Jornada de treball “La implicació corporal (tònic-emocional) en el treball terapèutic amb la petita infància. La proposta de la Psicomotricitat relacional”

El passat 11 de maig va tenir lloc la Jornada de treball “La implicació corporal (tònic-emocional) en el treball terapèutic amb la petita infància. La proposta de la Psicomotricitat relacional” , organitzat per la Comiss

ió de psicomotricistes de l’ACAP.

Vàrem assistir unes 40 persones, sòcies i psicomotricistes interessats.

 

Vàrem comptar amb la presència de l’Anne Lapierre, co-fundadora, juntament amb el seu pare André Lapierre, de la <Psicomotricitat Relacional>. Va exposar amb generositat i vitalitat les idees principals que els van moure en la creació d’aquesta línia de pensament psicomotriu i va anar il·lustrant amb vinyetes clíniques el contingut de les mateixes. També amb imatges de l’aplicació de la seva filosofia i metodologia en intervencions preventives en escoles bressol.

 

Tot i que la situació de conferència mai és la més adequada per captar i vivenciar el sentit del treball psicomotriu, perquè el component motriu i de moviment és essencial, l’Anne va saber transmetre amb entusiasme i proximitat la seva experiència, amb més de 40 anys de recorregut.

 

Finalment , i per assaborir les possibilitats expressives del cos en moviment va haver una petita actuació de dansa , a càrrec de la Mireia Torrent i la Ona Mestre,  evocadora i suggerent.

 

 

Eduard Díaz

Coordinador Grup de Treball de Psicomotricistes de l’ACAP.