Notícies – Associació Catalana d'Atenció Precoç http://www.acap.cat Altre lloc gestionat amb el WordPress Thu, 14 Jun 2018 10:17:33 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.6 Entrevista de Radio a Míriam Sala  fisioterapeuta i coordinadora del Grup de Treball ACAP Solidària. http://www.acap.cat/noticies/1049/ Thu, 31 May 2018 11:36:36 +0000 http://www.acap.cat/?post_type=noticies&p=1049 Els passats dies de Setmana Santa tres professionals del Grup de Treball d´Atenció Precoç Solidària de l’ACAP, varen anar a conèixer els campaments de refugiats sahrauis, a  prop de Tindouf (Algèria), per valorar la possibilitat de fer un projecte d´Atenció Precoç allà. Van anar-hi amb un grup de voluntaris de l’Associació ACAPS Anoia (Associació Catalana d´Amics del Poble Saharaui).

A l’enllaç podeu escoltar l´entrevista de Radio Igualada realitzada  a l’Antonio Aguallo, secretari d’ACAPS Anoia i la Míriam Sala  fisioterapeuta del CDIAP Apinas i coordinadora del Grup de Treball ACAP Solidària.

]]>
Noves publicacions a la Revista Desenvolupa http://www.acap.cat/noticies/noves-publicacions-a-la-revista-desenvolupa/ Thu, 01 Mar 2018 13:26:08 +0000 http://www.acap.cat/?post_type=noticies&p=983 Una vegada més, us informem que ja podeu consultar els nous articles publicats a la nostra revista digital  Desenvolupa: la revista d’Atenció Precoç (www.desenvolupa.net ).

 

La protecció dels i les infants en contextos de violència masclista a Catalunya: el marc jurídic de protecció i els instruments del dret de família” – Gemma Nicolás Lazo.

 

Història d’una nena que jugava a construir-se a si mateixa. Desenvolupament de la identitat corporal d’una nena amb trastorn de l’espectre de l’autisme a través d’una psicoteràpia psicomotriu” – Melania Henrich, Àngels Morral i Júlia Miralbell.

 

Com sempre volem agrair-vos la vostra confiança i animar-vos a col·laborar a Desenvolupa, com a lectors, com a  autors i també participant en els fòrums de que consta cada article.

I també us volem recordar que la col·laboració a la revista com a membre del consell de redacció està sempre oberta a tots els socis.

 

Si hi esteu interessats podeu posar-vos en contacte amb nosaltres mitjançant el correu de la revista (revista@desenvolupa.net).

 

Cordialment,

 

Consell de Redacció de Desenvolupa

]]>
Pòster/ Manifest de l’ACAP http://www.acap.cat/noticies/poster-manifest-de-lacap/ Tue, 05 Sep 2017 09:56:24 +0000 http://www.acap.cat/?post_type=noticies&p=897 Benvolguts socis,

 

En la Jornada del 25 Aniversari de l´ACAP us vàrem presentar un Manifest per a la defensa dels CDIAPs Es va elaborar a partir de les aportacions i preocupacions dels professionals en les Jornades/Tallers 2015 davant el risc de minvar les funcions dels CDIAPs. D´aquell escrit n´hem fet un resum en format pòster (el podeu obrir  aquí ) i n´hem fet molts exemplars . És el darrer treball que hem desenvolupat els companys que aquest mes deixem la Junta de l’ACAP.

Alhora és un pòster simpàtic que serveix per a mesurar-se els nens al llarg del creixement.

Els destinataris son tots els CDIAPs i també que cada CDIAP en doni als diversos Serveis amb els que col·labora (Equips Pediàtrics, Llars d´Infants, Parvularis, Hospitals, Serveis Socials, EAP, CSMIJ, EAIA, etc) .

Ja trobarem la manera per a què us arribin (ex.si veniu a l´ACAP per reunions UCCAP, Grups de treball, Cursos de Formació,… ).

Aquesta iniciativa vol donar a conèixer la història, les funcions i el desig de defensar la xarxa de CDIAPs, especialment en uns moments  tant i tant delicats en que els Serveis Públics pateixen tantes retallades.

 

Cordialment,

La Junta de l’ACAP.

]]>
Juguem boca avall http://www.acap.cat/noticies/juguem-boca-a-avall/ Thu, 31 Aug 2017 12:00:03 +0000 http://www.acap.cat/?post_type=noticies&p=893 Hola companys,

 

Des del grup de treball de fisioterapeutes del ACAP hem realitzat un pòster : “Juguem boca a avall”.

L’objectiu és informar sobre la importància del posicionament en decúbit pro, especialment en el primer trimestre de vida del nen/a.

Va dirigit a les famílies i professionals que atenen als nens (mestres, infermeres, metges etc.)

Adjuntem arxiu perquè pugueu imprimir-ho: Juguem boca avall

Informar-vos que l’ACAP ha imprès una quantitat en format pòster, que ja podeu passar a recollir sense cap cost per la seu,  en horari d’oficina:

de 10 a 18 h ( de dimarts a dijous). de 10 a 14 h  els divendres. Us recordem  l’adreça de la seu del ACAP;

 

Hotel d’ Entitats La Pau

Carrer Pere Vergés, 1, 7a planta (Edifici Piramidó).

Despatx 7-13 i 7-14

Barcelona

 

Aprofitem per animar-vos a participar en aquest grup que el que pretén és compartir experiències, impulsar formació, parlar sobre temes que ens preocupen…… fer visible la feina del fisioterapeuta al CDIAP i valorar la nostra clínica.

 

Salutacions cordials i bon estiu,

 

Grup de treball de fisioterapeutes del ACAP

]]>
Projectes de voluntariat de l’ACAP http://www.acap.cat/noticies/projectes-de-voluntariat-de-lacap/ Wed, 26 Jul 2017 12:18:58 +0000 http://www.acap.cat/?post_type=noticies&p=889 Benvolguts socis,

 

El Grup de Treball ACAPSOLIDÀRIA  entre les feines que desenvolupa hi ha l´elaboració d´una base de dades amb el recull dels projectes de voluntariat (locals i internacionals, alguns dels quals  ja fa temps que estan en funcionament).

 

Adjuntem els qüestionaris que caldrà omplir els socis interessats:

 

Per qualsevol consulta, us podreu adreçar a la secretaria de l´ACAP a través del correu acap@acap.cat , o bé, a través del telèfon 93 498 71 28.

 

Aprofitem per desitjar-vos bon estiu i saludar-vos ben cordialment.

 

El Grup de Treball ACAP SOLIDÀRIA

]]>